AUTA:

TERSEBAR di laman sosial, apabila warga kota digemparkan dengan gelagat seorang lelaki yang berbogel dan berkeliaran di hadapan kompleks membeli belah Sogo, semalam.

Kejadian dikatakan berlaku kira-kira jam 1 petang, apabila lelaki berusia lingkungan 30-an itu berjalan tanpa seurat benang menyebabkan orang ramai yang berada di kawasan
itu terkejut.

Lelaki berkenaan dikatakan kurang siuman dan sering berada di lokasi itu.


FAKTA:

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Zainol Samah berkata, selepas gambar itu menjadi viral, pihak keselamatan Sogo membuat semakan.

“Pemantauan dilakukan di Pertama Kompleks dan kawasan sekitarnya. Namun, didapati tiada lelaki berbogel di kawasan tersebut,” katanya.

Beliau berkata, pada jam 11.45 pagi, pusat kawalan Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi menerima maklumat orang awam mengenai lelaki berbogel sedang di hadapan Sogo.

“Namun tiada individu yang dimaksudkan berada di kawasan itu,” katanya.

 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KADAR bayaran kompaun yang dikenakan kepada pengguna kenderaan yang lewat memperbaharui lesen memandu yang telah tamat tempoh kini kembali tular menerusi aplikasi WhatsApp.
  • Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Shafien Mamat mengesahkan tular kanak-kanak lelaki berusia 10 tahun di Batu Tiga diculik adalah palsu.
  • SHAH ALAM - Polis Diraja Malaysia (PDRM) menerusi akaun Facebook dan disahkan oleh Bank Negara Malaysia (BNM), memaklumkan tidak ada kod sekuriti dengan cara memasukkan nombor pin terbalik pernah diwujudkan bagi menjamin keselamatan pengguna mengeluarkan wang di mesin pengeluaran wang automatik (ATM).
  • TERSEBAR viral di laman sosial mengatakan terdapat taktik terbaru penjenayah untuk merompak rumah tertentu.
  • SELEPAS disahkan palsu tahun lalu, Majlis Jom Nikah didakwa anjuran Mufti Perlis, Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin dan pendakwah terkenal, Ustaz Azhar Idrus kini sekali lagi disebarkan secara meluas menerusi media sosial serta aplikasi WhatsApp.