SHAH ALAM - Kurang 24 jam selepas proses penamaan calon bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Rompin hari ini, foto penyokong sebuah parti politik yang memegang sepanduk telah diubahsuai oleh pihak tidak bertanggungjawab.

Tinjauan Sinar Online mendapati, individu tersebut telah mengubah perkataan pada sepanduk asal yang digunakan oleh penyokong parti itu.

Foto tersebut mula viral dalam aplikasi WhatsApps sejak tengah hari tadi.

AUTA

Foto tersebut yang tersebar menunjukkan penyokong parti politik memegang sepanduk yang bertulis mesej 'Rompin sokong GST' dan 'Pilih GST' dan dipegang oleh dua orang penyokong wanita.

FAKTA

Sepanduk pada gambar sebenar bertulis 'Rompin pilih BN' dan 'Pilih keamanan'.

Sinar Online berharap supaya tidak timbul kekeliruan dan pembaca boleh merujuk http://www.sinarharian.com.my untuk maklumat lanjut.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • GEORGETOWN - Pasaraya Sunshine mengambil inisiatif sendiri dengan menyimpan stok kopi yang didakwa menyebabkan simptom letih dan lemah terhadap dua lelaki selepas meminum kopi tersebut dalam kejadian minggu lalu.
  • KUALA LUMPUR - Polis Diraja Malaysia (PDRM) menafikan berlaku kejadian tembak di sebuah pusat beli-belah di ibu kota seperti ditularkan di media sosial hari ini.
  • PUCHONG - Polis menahan enam lelaki yang bergaduh selepas kereta dinaiki mereka terbabit kemalangan di Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) berhampiran pusat beli-belah di sini, semalam.
  • PUCHONG - Seorang penumpang kereta maut manakala seorang lagi cedera ringan dalam kemalangan membabitkan dua kenderaan di Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) berhampiran Jalan Bandar 3, Pusat Bandar Puchong di sini, pagi tadi.
  • SHAH ALAM - Sebuah kedai emas rugi kira-kira RM80,000 selepas disamun dalam kejadian di sebuah pusat beli-belah dekat Seksyen 23, di sini, semalam.